söndag, november 23, 2008

Apberget

Idag tog vi en tur till apberget. Det ligger vid havet ca 7 km soder om Hua Hin. Dar finna nagra tempel och det vimlar av apor daruppe.
De sma ar sota och de stora inte sa sota. De valdigt stora ar ganska laskiga faktiskt. Man koper bananer i bitar av munkarna och matar aporna. Det galler att halla upp byttorna annars tar aporna dem snabbt hela pa en gang. De ar aven duktuga pa att sno kassar fran folk.

Jag (Lotta) knot fast var kasse i barnvagnen och en ganska stor apa forsokte ta den. Nar det inte gick hoppade den efter mig och forsokte bita mig i benet med sina stora gulbruna tander. Hu! Linnea tyckte aporna var otrevliga men Alexander tyckte att det var kul att vara dar. Matilda var alldeles till sig (hon har val inte vett att vara radd annu...).









En apa klattrade upp pa mig och satte sig pa min axel. Jag blev lite radd, visste inte om den skulle bara sitta dar eller om den var ute efter mina glasogon, halsbanden eller kanske tankte klosa ut ogonen pa mig. Det visade sig att den ville bara ha bananer sa den satt dar lugnt och at en efter en och nar det var slut hoppade den ner igen. Maste erkanna att det var en rolig upplevelse.

Inga kommentarer: