lördag, november 22, 2008

Kanner oss hemma

Nu borjar vi kanna omradet och fa lite rutiner. Vi skrattade lite idag nar vi konstaterade att det var nastan som hemma. Men bara nastan. Vi gick till Tesco Lotus som ar deras typ Coop Forum. Storhandlade mat mm och akte hem till vart hus och packade in i kylen. Fast det ar klart, hemma tar vi inte en liten Tuk-Tuk hem och klammer in tva vuxna, tre barn, tva barnvagnar och alla matkassar... Det var ratt trangt och folk skrattade nar de sag oss men det gick.

Vi hittade till poolen till slut ocksa. Forst gick vi for langt och hamnade pa stranden. Ganska ratt i och for sig, vi var som vanligt laddade till tanderna med badringar, solkram och allt annat man ska ha, men det blaste forskrackligt, nastan sa vi blaste bort. Vi stannade ett tag och tittade pa de arga vagorna sen gick vi tillbaka igen. Sedan hittade vi poolen till slut. En privat pool som delas av nagra svenskhusomraden. Valdigt fin. Har kan vi tanka oss att stanna nagra veckor.





Pa det forsta stallet vi var fanns nastan inga myggor men pa Ko Samed anfoll de i stor skala mellan 5 och 7 pa kvallen. Myggspray hjalpte lite men det var ratt jobbigt anda. Sarskilt jag (Lotta) och Linnea drabbades och Alexander fick en del han med. Pa morgnarna hade vi fatt massor med stick pa benen. Linnea och jag fick mest stora och ilsket roda som kliade fruktansvart. Alexander fick sma men desto fler. Raknade till 32 stycken bara pa benen en morgon... Har ar det en helt annan sak. Visst ser man en del sma blodsugare men inte manga. Vi impregnerar oss ordentligt och har knappt fatt nagot bett alls nagon av oss. Skont att fa sitta och ata i fred pa kvallarna.

Stackars Matilda haller pa att fa alla sina fyra framtander pa en gang uppe och det gor ont. Dessutom hade hon otur att sla i hakan sa att risgrynen dar nere slog upp tva sar i overkaken, precis dar de nya ar pa vag och varje gang hon biter ihop gor det naturligtvis jatteont och det bloder ratyt bra i tandkottet sa det sag ratt laskigt ut. Men det var i forrgar, nu ar det battre.

Annars trivs vi valdigt bra med tillvaron. Alla sover som stockar nastan varenda natt och vi njuter av sol, bad och var stora bekvama villa.

Inga kommentarer: