torsdag, november 20, 2008

Hua Hin - battre an vi trott!

Nu har vi kommit fram till Hua Hin. Resan forvantade vi oss skulle bli mycket jobbig - sex timmar i bil med tre trotta och uttrakade barn, men med en del planering fungerar det mesta.

Resan tog sammanlagt fem timmar och var valdigt trevligt storre delen av tiden. Matilda sov tva timmar och nar hon vaknade kopte vi lunch pa seveneleven och at i bilen. Patrik lyckades halla henne pa gott humor tills vi nastan var framme. De andra tva hade jag (Lotta) forberett lekvaskor och frukt till och det funkade. Bade de sjalva och alla grejor spreds snabbt i hela minibussen. Det sag ut som ett slagfelt men de var glada och underholl sig nastan hela tiden.

Val framme var lyckan total. Fran att ha delat rum alla fem pa Ko Samet, vilket innebar att ingen fick sova ordentligt nagon natt, till en stor villa med tre sovrum och ett stort vardagsrum kandes fantastiskt. Vi var tvugna att springa runt och tjoa lite allihop pa denna enorma yta. Rent och frascht, alla bekvamligheter, stort kok, tva badrum... Fantastiskt! Egen tradgard med grasmatta och stor klinkersbelaggning barnsakert inhagnat som ett fort kanns det som. Till och med egen brevlada. Bara att slappa ut barnen nar de far en massa spring i benen vilket aven Matilda har nufortiden. Hon gar mycket nu, vinglar fram med ett stort leende.





Sedan var det dags att fa nagot i magen. Vi gick at fel hall och tur var det. Vi hamnade namligen pa en jattetrevlig gata med massa sma affarer och bara thailandare. Inte en blekfis sa langt ogat nadde!





Alla tittar pa oss och ler och halsar och ska naturligtvis klamma pa barnen. Vi bor en bit utanfor centrum vilket innebar att det ar bade trevligare och billigare har. Lugnt och trevlig stamning, bra och billiga resuranger i narheten och bara nagra minuter med Tuk-Tuk och vi ar i en storstad. Perfekt!

Inga kommentarer: