måndag, januari 19, 2009

One night in Bankok

Vi lamnade Phuket redan pa mandagen for att bo en natt i Bankok nara flygplatsen. Detta da vi inte ville riskera att missa flyget till Sverige pa tisdagen, det skulle ha blivit tight med tiden om vi akt samma dag. Vi flog fran Phuket flygplats som ar den finaste jag sett hittills. Landningsbanan gar langs med havet sa fran resturangen sag vi planen landa och lyfta med det vackra havet som bakgrund.

I Bankok var det livat men vi hade fran borjan tankt halla oss borta fran att ga med tre barn pa stan dar. Planen var att bara slappa och ta det lugnt, ata lite gott och njuta sista dagen. Sa blev det ocksa. Vi bodde pa ett hotell nara flygplatsen och ca 25 minuters bilvag fran centrala Bankok och vi holl oss i det omradet. Lagom lugnt och trevligt.
Resturangen vi at pa lag vid en liten flod. Dar matade vi fiskar. Enorma fiskar. Man sag dem inte forst men nar brodbitarna kom ner i vattnet var dar plotsligt fullt med stora fula fiskar som slogs om maten. De var sakert over en meter langa. De gapade stort och smackade ljudligt och jag holl lite extra hart i Matilda for om hon ramlat i tror jag de hade atit upp henne ocksa....
Pa hotellet fick Linnea en kompis. Hon i receptionen hade sina tre barn med sig, en 6-arig tjej och tva 5-ariga pojkar (det verkar vara vanligt att barnen ar med mamma pa jobbet efter skolan) . Det tog en stund men sedan fann Linnea och tjejen varandra och hade jattekul tillsammans. De busade och myste och tjejen borstade haret pa Linnea, lange och noggrannt.
Vi la oss tidigt for att vara utvilade infor langresan dagen darpa men sa enkelt var det inte. Det vi egentligen skulle haft var tva fullt utrustade rum med connecting doors men de som hade dem innan oss checkade ut forst kl 6 sa vi fick ett annat rum istallet. Det var ett litet rum med en sang och innanfor den ett rum med en dubbelsang. Efter en del tjat lyckades vi fa en sang till i hallen och en liten vagga till Matilda i rummet med dubbelsangen. Den var sa liten att Matilda fick boja benen for att fa plats men hon somnade till slut.
Nar vi lade oss markte vi dock en stor brist: rummet lag precis bredvid receptionen och hade tva konstiga fonster ut mot denna som inte var fonster utan typ glaspersienner som allt ljud gick rakt igenom. Nar nagon stod och pratade i lobbyn var det som om de satt pa sangkanten och pratade. Det kom och gick folk hela natten och nattpersonalen pratade oavbrutet och hade tv:n pa. Helt omojligt att sova. Jag lag vaken i fyra timmar sedan la jag mig mellan Linnea och Alexander och lyckades i alla fall fa nagra timmars somn. Det gjorde morgondagen ganska jobbig...
Sa Pelle och Sara, vi kan rekommendera Queens Garden Hotel men se till att inte fa rummen 101-103 i den del som inte ar River View (dvs den del som ligger en bit bort pa en sidogata, det ar dar familjerummen finns).



Inga kommentarer: