fredag, januari 16, 2009

Snorkling pa paradiso

Idag var Linnea och jag (Lotta) pa en dagstur till Ko Khai for att snorkla. Lite strul med resan da minibussen helt enkelt inte kom och hamtade oss. Vi vantade en timme, jag blev arg och ringde och skallde pa dem. Till slut sade han forvanat att Jaha, vill ni verkligen aka idag? JAA VAD XXX TROR DU? sa jag. En annan taxi kom och korde oss hela vagen och alla fick vanta vid baten pa oss i en halvtimme men sen kom vi i alla fall ivag.










Det tog ca 15 minuter att aka fran fastlandet med en jatteracerbat med tre motorer. Hej vad fort det gick! Och blasigt var det sa vagorna var ganska stora. Nar vi kom fram sag vi att - ja, det ser ut precis som i broschyrerna. En riktig paradiso med vit sand, hoga klippor och klart vatten fullt med fiskar.



Vi tog pa snorkel och cyklop direkt och hoppade i vattnet och det var fantastiskt. Bara nagra meter fran strandlinjen fanns stenar, koraller mm och massor med fisk. Det var som att ga ner direkt i ett akvarium, det var fullt med fiskar runt omkring oss. Stora och sma i alla mojliga farger. Nagra hade alla farger, regnbagsfiskar som Linnea fortjust skrek i snorkeln nar hon fick syn pa dem.






Vi flot omkring ett tag bland fiskarna men sedan fick vi ga upp och vila innan vi skulle aka bat ut till en mindre o och snorkla pa djupare vatten. Det var ocksa valdigt fint men Linnea tyckte det var lite obehagligt eftersom det blaste en del och var lite stromt. Vi sag manga fina fiskar i alla fall och det var nog lite spannade ocksa tror jag hon tyckte.





Vi akte tillbaka till Ko Khai och at lunch. Sedan snorklade vi lite till men efter ett tag fick Linnea nog sa da fick vi lite brod av arrangoren (eller lite och lite, en hel limpa fick vi...) som vi matade fiskarna med. Det var ett riktigt skadespel. Tusentals fiskar jagade smulor runt benen pa oss och det kittlade ganska rejalt. Kul!


Sedan var det dags att aka hem igen och denna gang satt vi langst fram i baten. Det var lite som att aka berg-och-dalbana och Linnea skrek och skrattade ungefar hela vagen. Jag ocksa. Det kandes i magen.
Sen var vi trotta. Linnea var lite loj hela dagen sa jag misstankte att hon var lite sjuk och mycket riktigt, hon hade feber nar vi akte hem. Men vi hade en valdigt trevlig dag tillsammans och jag tror vi bada kommer minnas den lange.

Inga kommentarer: