måndag, december 08, 2008

Ban Krut


Sa var det dags att lamna Hua Hin och aka vidare till Ban Krut. Vi sade hej da till alla, inklusive vara sma husdjur: valdigt sota sma geckos som hjalpte till att halla mygg och andra smakryp borta.







Resan tog tva timmar och efter lite irrande var vi till slut framme. Detta ar inget festarstalle precis. Det finns en restaurang pa resorten vi bor pa och ca 500 meter harifran finns en till resturang som heter The Beach och som rekommenderats av manga som varit har tidigare. Pa stranden finns bara nagra solstolar precis dar vi bor, i ovrigt ar den nastan tom forutom nagra uttjanta fiskebatar. Valdigt vacker ar den i alla fall. Tja, det finns inte sa mycket mer har men vi behover ju inte sa mycket mer. Affarer ar det ont om men vi behover inte handla. En glad overraskning var namligen att frukostbuffen ingar. Kanske inte ar sa markvardigt egentligen men det ar en san dar grej som som gor vardagen valdigt mycket lattare for en trebarnsfamilj.




Sjalva stallet bestar av ett 30-tal bungalows och det ar lummigt och mysigt med massor olika vaxter runt husen. Tva frascha pooler varav en ligger precis utanfor varan bungalow (det ar vart hus som syns till vanster pa bilden vid poolen). Kanns ratt lyxigt. Det ar over huvudtaget mycket finare har an vi forvantat oss. Nagot hogre prisniva ocksa men det ar det vart. Vi hade namligen hort att om man ar bankrutt kan man aka till just Ban Krut for dar ar sa otroligt billigt men riktigt sa var det visst inte, i alla fall inte dar vi ar. Men det ar rent och snyggt, finns cyklar att lana, tva stora pooler med barnsektioner, stadning varje dag, frukost ingar och som sagt sa det ar det vart att betala lite mer an jattelite som vi trodde.



Rakt over den glest trafikerade strandvagen ligger stranden. Sanden ar den basta hittills. Som sandladesand ungefar. Ganska grov, skon mellan tarna, latt att leka och grava i och latt att borsta bort. Barnen (och vi vuxna ocksa...) gillar stranden. Det blaser en hel del och vagorna ar hoga vilket ger starka undervattensstrommar. Inte idealiskt for barn att bada, men det gor inte sa mycket. Man kan ga ner i vattnet till knana ungefar och lagga sig ner dar, det racker for svalka. Vill man bada mer ar det ju bara att ta nagon av poolerna. Vi trivs valdigt bra.



Lunchen ater vi pa resturangen pa var resort men pa kvallen gar vi till The Beach. Dar ar billigt och gott och eftersom nagon av personalen har barn finns massor med leksaker precis utanfor pa den ca 30 meter breda stranden, sa det finns bade grejor och barn att leka och gott om plats sa ungarna stortrivs och later mamma och pappa sitta i fred och dricka Chang. Vi gillar det stallet skarpt och kommer formodligen sitta dar och slappa varje kvall vi ar har...







Igar tog vi en tur till den stora (och enda) attraktionen i Ban Krut, telplet pa berget en liten bit harifran. Dar fanns en gigantisk Buddha-figur och ett stort fint tempel. Mycket imponerande. Utsikten var inte heller sa pjakig, man sag mil efter mil at tre hall. Val vart ett besok.















Idag akte vi in till narmaste stad, Bansephan. Eller stad och stad, det var en huvudgata med affarer och marknad och det narmaste man kom en supermarket var seveneleven. Daremot skulle vi fika och hittade mitt i prick direkt. Ett riktigt fik fyllt med tartor, bakelser, kakor och allt annat sott i brodvag man kan tanka sig. Fantastiskt! Linnea ville ha en liten muffin med strossel och Alexander en kula jordgubbsglass. Ansprakslosa barn.... Foraldrarna daremot slog pa stort och bestallde in inte mindre an fyra stora sliskiga bitar tarta. Oj, vad goda de forsta tuggorna var. Sedan rackte det. Men kul att hitta i en liten hala som denna.

Inga kommentarer: