lördag, december 27, 2008

Mat, bad och sol racker gott!

Chawaeng beach var mycket fin men vi ville se fler strander. Vi hade fatt tips om en strand som kallas Honeymoon beach bade fran var granne i Hua Hin och fran nagra som vi traffade pa Half moon partyt sa vi akte dit. Det skulle vara litet, trevligt och barnvanligt.

Jag (Lotta) blev lite skeptisk nar vi kom fram. Det verkade ode och ganska saggigt men sa var det inte. Det var lugnt, enkelt och gemytligt. Alla var trevliga och vi kande oss valdigt valkomna och avslappnade. Vi tog oss varsin massage och at god mat medan folk skojade och lekte med barnen. En helt annan upplevelse an Chawaeng men minst lika bra. Same same but different.

Patrik, Linnea och Alexander har hittat en trevlig dam som lagar fried rice i ett hal i vaggen som de har hamtat lunch fran nastan varje dag. Gott och billigt. En dag var vi dar och at allihop (bilden) och hon blev nog lite forvanad nar hon sag att vi hade en unge till.


Vi har lyckats hitta tre middagsresturanger som vi gillar och som ar betydligt billigare an de andra. En indisk resturang som ligger en bit bortpa strandgatan (nastan vid tanten i halet i vaggen). Dar har vi varit flera ganger och maten ar god och stark. Mmm...! Sedan finns en resturang med bara thaimat pa varan gata som ar halften sa dyr som alla andra har och gott var det ocksa. Men dar har vi bara lyckats ata en gang tyvarr, det ar alltid stangt nar vi kommer.












Var favoritresturang heter Thongchai (efter kocken) och ligger precis utanfor den portal som visar att man kommit till Fisherman Village. Det ar ett litet stalle som ar enkelt men frascht. God mat och mycket att valja pa. Och mycket billgare an 20 meter narmare stranden... Min favorit fried morning glory har jag faktiskt bara hittat dar i hela Bo Phut och det har jag atit flera ganger nu. Patrik har fastnat for deras roasted duck.

Annars har vi mest slappat vid poolen eller vid stranden som faktiskt duger bra och ligger ca 50 meter harifran. Efter atta veckor har vi hittat ett slags lugn som inte fanns forut. Vi har gjort valdigt myckat, sett mycket, akt hit och dit och upplevt saker men nu kanns det faktiskt helt OK att bara vara. Vi maste inte se hela on, alla fina strander, alla affarer och vad man kan kopa mm utan vi kan bara ligga stilla i solstolen och ta det lugnt. Forut kunde jag kanna mig lite stressad och rastlos nar det inte hande sa mycket men inte nu. Det ar en fantastiskt skon kansla. Men det tog som sagt atta veckor att komma hit. Det hinner man inte pa en vanlig semester.

Inga kommentarer: