tisdag, december 16, 2008

Till Ko Samui

Resan till Ko Samui blev inte riktigt som vi tankt oss. Vi tog en minibuss och tankte att den skulle kora oss hela vagen fram till dar vi skulle bo pa Ko Samui, dvs aven folja med pa baten. Praktiskt att slippa ga av och pa baten med tre barn, fyra stora vaskor och tva barnvagnar. Men minibussen var forsenad pga daligt batteri och vi fick dessutom stanna pa vagen och byta vilket gav ytterligare forsening. Nar vi kom fram till Donsak dar farjorna gar var klockan 13.40 och vi skulle kanske kunna komma med baten kl 4, men antagligen inte forran kl 5. No way, tre timmar i en farjeko efter fyra timmars korande. De sade att om vi gick ombord sjalva och lamnade minibussen kunde vi komma med redan kl 2.

Det gjorde vi. Vi slapade och konkade och hann faktiskt ombord med allt. Patrik var valdigt arg och vagrade betala 5000 bath som taxikillarna ville ha. Det pris vi fatt var 4000 till Donsak och nu blev det inte som det var tankt sa han ville bara betala 3500. Dalig forhandlingssituation for dem att sta pa en farja som sulle avga om nagra minuter. De fick till slut 4000 men da hade de fixat och betalat farjebiljetterna och hjalpt oss med allt sa de var inte nojda. De svor nog hela vagen tillbaka...

Sa, dar stod vi da med alla vaskor och allt nere pa bildack med andan i halsen. Men snalla batfolket sade att de skulle kolla allt sa vi gick upp och satte oss daruppe. Batturen tog i tim 30 min och alla var glada hela vagen. Alexander sov en stund. Vi hade sjosjukepiller som vi fatt pa hotellet och de gjorde nog susen. Val framme pa Ko Samui tog vi tva taxis. De trodde Patrik drev med dem men nar de fick se var packning och alla barnen forstod de varfor han insisterat pa tva bilar.

Vi bor pa Eden Bungalows och det ar riktigt fint. Tva rum och en stor terass och vi har annu narmare till poolen har an i Ban Krut... Allt finns precis utanfor dorren pa strandgatan. Det ar relativt dyrt men har finns Tesco Lotus och gar man nagot kvarter fran stranden finns billiga thaistallen att ata pa.

Inga kommentarer: