lördag, december 13, 2008

Inte bara solsken...

Som mormor papekade pa telefon ser det ut att alltid vara frid och frojd med oss. Alla ar glada hela tiden och det ar sa fint saaa. Sa ar det forstas inte. Alla tre (fem om vi ska vara arliga...) har sina sidor och det ar en hel del gnall, brak och skrik ocksa. Det hjalper inte att resa till andra sidan jordklotet, trots och vredesutbrott slipper man inte ifran. Det ska forstass ocksa vara med i resedagboken.

Alexander var otroligt pafrestande de forsta tva veckorna. Nagan slags topp pa trotsaldern. Nu ar det battre men han har fatt for sig att det ar kul att sla andra, han boxar till oss da och da helt oprovocerat. Matilda kan han boxa pa sa hon ramlar och blir ledsen medan han skrattar glatt. Han verkar inte fatta att det ar fel och gor ont utan gor det glatt och forvantar sig att man ska skratta tillbaka. Nar man sager at pa skarpen blir han jatteledsen.
Matilda visar mer och mer att hon har ett riktigt hett temperament. Hon blir helt enkelt skitforbannad, stampar med fotterna, spanner hela kroppen, rynkar ogonbrynen och skriker rakt ut nar hon inte far som hon vill. En riktig liten argbigga!

Linnea ar mest avancerad. Hon har ett stort kontrollbehov och vill att allt ska vara exakt som hon tankt sig. Hon blir valdigt arg nar det inte blir sa. Ibland resulterar det i ilskeattacker som pagar en timme eller tva, inte ofta men det hander och da ar hon inte latt att tas med. Knappt nabar. Ofta leder det istallet till att hon borjar smabraka om allt. Hon kan gora sma dumma saker en halv dag tills man till slut tappar talamodet, och hon ger efterslangar till alla langt efter en konflikt egentligen borde vara slut.

Dessutom brakar Linnea och Alexander en hel del med varandra. Hon ska bestamma, han biter ifran och da slar de och sparkar varandra hej vilt. Svart hantera eftersom det oftast ar omojligt att avgora vems fel det var eller vem som borjade eller vem som varit varst. Suck!

Vi beklagar oss och undrar vad vi ska ta oss till ibland. Sedan tanker vi att det kunde varit varre. Hade vi varit hemma skulle detta dessutom kombineras med allt annat som hor vardagen till som att stada, tvatta, diska, fixa mat, passa tider, ga upp en viss tid pa morgonen och komma ivag, blota vinteroveraller som ska av och pa mm... Har kan vi bara ta en ol, titta ut over havet och vanta pa att det gar over. Sa det kanske inte ar sa farligt anda.

Har ar lite bilder pa guldklimparna. Visst ar de sota... :-)













Inga kommentarer: